Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkdin
Share On Pinterest
Contact us
Stichting Kumari

April 2016

P1160494_resultaat

Vorig jaar leerden we tijdens ons bezoek aan de projecten in Nepal Sabetha en Richa kennen, twee jonge meisje met Cerebral Palsy. Beide hebben geen taal ter beschikking om te communiceren. Ze hebben intellectuele mogelijkheden maar in hun ontwikkeling vormt het ontbreken van mogelijkheden tot communicatie een grote struikelblok.

Zoals Sabetha en Richa komen we meer kinderen tegen en dus kwam de vraag naar boven of we als stichting hier iets aan kunnen doen. Bij ons zijn er voor kinderen met deze problematiek zo veel mogelijkheden. Maar ook hier moeten we de vertaalslag naar de Nepalese situatie maken: veel van de communicatie middelen die hier op de markt te krijgen zijn, zijn te specialistisch en te duur.

We kwamen terecht bij Eelke Verschuur uit Soest, die ons aanraadde In Print te gebruiken, een software programma waarmee communicatiematerialen en leermiddelen gemaakt kunnen worden met behulp van foto’s, picto’s en tekst.

widgit2

In de komende periode zullen we materialen en oefenstof gaan uitwerken behorende bij de communicatie en de leerstof die we samen met de S.E.R.C.-school aan het ontwikkelen zijn. Voor vele kinderen zal dit een enorme vooruitgang zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *