Juli 2016: nieuws uit Nepal

Vandaag heel wat foto’s uit Nepal gekregen! Onlangs regelden we als stichting een computercursus binnen Khagendra. Nu konden de certificaten uitgereikt worden door de minister van gezondheid voor de gevolgde cursus. We genieten van het stralende gezicht van Krishna Khadka!

IMG_1604

Dan een foto van Kim, studente van de Global Health opleiding in Maastricht. Zij onderzoekt op welke manier we het beste kennis en kunde kunnen overbrengen van ons expertise centrum naar de satellietcentra. Op de foto is zij in gesprek met de leerkracht van de school die we bouwden in Nuwakot.

Kimknowledge transferNuwakot

Dan foto drie: de leermiddelen worden nog steeds veel gebruikt. Men is constant bezig om nieuwe ideeën te ontwikkelen.
Marie en Mariejenke jullie flow chart is al in Nepali vertaald en wordt veel gebruikt!

leermiddelenjuni2016   flowchart eating
Uit Sindhulpalchowk komen ook al ouders met hun kind voor training! Deze moeder krijgt informatie hoe ze haar jong kindje met CP het beste kan stimuleren. Ook de voorzitter van de oudervereniging uit Cautara, mevrouw Janika Shrestha was op bezoek binnen SERC.

training mother:teacher18montholdbaby2    Sindhulpalchowkouders op bezoek